ITINERAR

 

Ziua 1. Bucuresti – Riyadh

Check-in si imbarcare pe Aeroportul International din Otopeni, Bucuresti pentru zborul cu destinatia Riyadh, Arabia Saudita.

 

Ziua 2. Bucuresti – Riyadh

Sosire in Riyadh. Tur de oras ce include: Muzeul National, fortareata Al Musmak – construita in anul 1865, piata traditionala souk Al-Zal, dar si Boulevard World locul ideal pentru a va distra si a invata lucruri interesante despre alte 10 nationalitati. Seara, cazare la hotel HDB Sahafa 4* sau similar, in zona Riyadh.

 

Ziua 3. Riyadh

Mic dejun. În prima parte a zilei, vizita la una dintre cele mai vechi cartiere ale orasului Riyadh, Al Bujairi, dar si cu un tur al districtului At-Turaif – inclus astazi pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Dupa amiaza vizita la Sky Bridge, aflat la 300m inaltime, ofera privelisti uimitoare asupra orasului. Seara, cazare la hotel HDB Sahafa 4* sau similar, in zona Riyadh.

 

Ziua 4. Riyadh – Al Ula

Mic dejun. Transfer la Aeroportul International din Riyadh pentru check-in si imbarcarea pe zborul cu destinatia Al Ula - unul dintre cele mai vechi orase din Arabia Saudita. Turul de astazi include vizite la ferma Daimumah pentru a afla mai multe despre modul in care sunt cultivate plantele in regiune, la situl Hegra – inclus in Patrimoniul UNESCO, dar si la monolitul intitulat Stânca Elefantului. Seara, cazare la hotel Cloud 7 4* sau similar, in zona AlUla.

 

Ziua 5. Al Ula

Mic dejun. Turul de astazi include vizitarea sitului Dadan ce dateaza din secolele IX-VIII i.Hr., a sitului Jabal Ikmal – inclus in Patrimoniul UNESCO, a operei de arta Maraya – cea mai mare cladire cu oglinzi din lume, dar si o drumetie in Heritage Oasis Trail ce ofera privelisti impresionante. Cina in desert pentru a admira cerul instelat. Seara, cazare la hotel Cloud 7 4* sau similar, in zona AlUla.

 

Ziua 6. Al Ula– Medina

Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Medina – un oras important pentru credinciosii islamici, fiind al doilea centru de pelerinaj dupa Mecca. Turul orasului include vizite la Târgul International si Muzeul Biografiei Profetului si civilizatiei islamice, la Muzeul Dar Al Madinah – pentru a afla mai multe informatii despre istoria orasului, dar si la Muntele Uhud.  Seara, cazare la hotel Le MÉRIDIEN Medina 5* sau similar, in zona Medina.

 

Ziua 7. Medina – Jeddah

Mic dejun. Transfer la gara din Medina pentru imbarcarea in trenul cu destinatia Jeddah. Sosire in Jeddah si transfer la hotel. Seara, cazare la hotel Emerald 4* sau similar, in zona Jeddah.

 

Ziua 8. Jeddah

Mic dejun. Turul orasului Jeddah include vizite la: Muzeul Tayebat, zona istorica a orasului numita Al-Balad, Muzeele Nassif, Baghdadi si Matbouli, Muzeul Casa artelor islamice, la Fântâna regelui Fahd – cea mai inalta fântâna arteziana din lume, dar si o plimbare pe promenada orasului (Corniche). Seara, cazare la hotel Emerald 4* sau similar, in zona Jeddah.

 

Ziua 9. Jeddah – Bucuresti

Mic dejun. Transfer la Aeroportul International din Jeddah pentru check-in si imbarcarea pe zborul cu destinatia Bucuresti.

 

 

Servicii neincluse

- Asigurare medicala/ storno 

- Taxa de viza (480 riali - aproximativ 120 euro) - se obtine la sosirea pe aeroportul din Riyadh

- Bacsisuri pentru ghizi si soferi locali: 7 Eur/ persoana/ zi (recomandat)

 

Acte necesare:
• Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara (nu este acceptat pasaportul temporar).

 

Grup minim pentru organizarea circuitului: 25 persoane

 

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Circuit Arabia Saudita, Toate locatiile, Arabia Saudita

Verifica tarife si disponibilitate